Skip to main content

Pantones årets farve 2024 – en velkendt overraskelse

The 2024 color of the year is Peach Fuzz. Pantone Color Institute

I den altid udviklende verden af design og farvetrends er Pantones årlige udnævnelse af Årets Farve en ledestjerne, der guider kreative tendenser, projekter og markedsføringen for brands over hele verden.

For 2024, er rampelyset rettet mod en nuance, der kombinerer ferskeners blødhed med solopgangens glød: Peach Fuzz. Officielt udnævnt som Pantone 13-1023, er denne farve mere end bare en visuel nydelse; den er en fortælling om varme, forbindelse og tidløs elegance.

Kredit: Video fra Pantones Instagram

Betydningen af Pantone 13-1023 Peach Fuzz

Pantone, kendt for sit farvematchende system og som en førende autoritet inden for forudsigelse af farvetrends, har endnu en gang truffet et valg, der afspejler det globale fællesskabs kollektive puls. “Peach Fuzz” bliver beskrevet som “fløjlsagtig”, “blid” og “subtilt sensuel”. Og ifølge Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute, genlyder dette års valg verdens medfødte længsel efter nærhed og forbindelse, ved at tilbyde en strålende varm nuance, der resonerer med medfølelse og tilbyder en berøringsmæssig omfavnelse.

Dette valg handler ikke kun om æstetik; det er en refleksion af samfundets ønske om komfort, venlighed og en harmonisk balance mellem det nye og det velkendte. Eiseman uddyber, at Peach Fuzz er en farve, der ‘ubesværet forbinder det ungdommelige med det tidløse’ og indkapsler moderne elegance samt en ånd af inklusivitet.

Peach Fuzz’s rejse: Fra emoji til emblematiske nuance

Ferskenemojien, først introduceret i 2010, har udviklet sin oprindelige repræsentation af en fersken og er blevet et symbol på legende kommunikation. Ved at vælge Peach Fuzz som årets farve, anerkender Pantone emojiens kulturelle indflydelse og placerer denne nuance i spidsen for visuel kommunikation og designtrends for 2024. Denne beslutning markerer 25-års jubilæet for Pantones tradition for ”Årets Farve”, hvilket understreger betydningen af Peach Fuzz som en milepæl i historien om farvetrends.

Peach Fuzz i design og branding

Udnævnelsen af Peach Fuzz til Årets Farve er blevet mødt med entusiasme og forventning i branchen.

Pantones strategiske samarbejder med mærker som Motorola og CARIUMA, samt uafhængige kunstnere og branchens influenter, fremhæver farvens alsidighed og brede appel på tværs af forskellige platforme og produkter.

Uanset om det handler om mode, interiørdesign, emballage eller bog-bindning, er denne ferskenfarvede nuance klar til at gøre en markant indvirkning og opfordrer til dristighed og innovation i designvalg.

Pantone FHI cotton swatch Pantone FHI guide fan

Kredit: The 2024 color of the year is Peach Fuzz. Pantone Color Institute

Prøv Peach Fuzz i dit næste kreative projekt

Hos PaperWorld er vi begejstrede for de muligheder, som Peach Fuzz bringer til emballage- og udgivelsesprojekter. I samarbejde med Winter & Company tilbyder vi et bredt udvalg af materialer, der understøtter farvepaletten i årets farve 2024.

Fra coatede og uncoatede papirer til flockede materialer er udvalget designet til at inspirere og løfte dine kreative projekter. Som en del af Winter Company’s Wrup-Cycling-sortiment fanger disse materialer ikke kun skønheden i Pantones Farve Årets, men bidrager også til en bæredygtig cirkulær økonomi.

Ønsker du at tilføje en følelse af varme og raffinement til dine projekter med et strejf af Peach Fuzz? Tag kontakt til PaperWorld og få en gratis prøve og se selv, hvordan denne toneangivende nuance kan revolutionere dit næste kreative projekt.

Wibalin Natural Coral
Wibalin Natural Coral Ecorel Pure Marocco Orange Toile du Marais Tangerine
Bestil farveprøve Bestil farveprøve Bestil farveprøve

15. februar 2024